Østfold kulturutvikling
Postadresse: Dokka 3A, 1671 Kråkerøy
Besøksadresse: Dokka 3A, 1671 Kråkerøy
Kontaktperson:
DUO Sara og Natalie
Produksjonsliste
Program

DUO Sara og Natalie

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Skal du bli skikkelig god i noe, må du øve eller trene mye. Det være seg god til å spille fotball, dataspill, eller et instrument. Og når du har blitt ordentlig god til det du vil bli god i, må du allikevel øve eller trene enda mer!

Sara spiller fiolin og Natalie spiller piano. De er begge superflinke til å spille på instrumentene sine, men de må likevel øve når de vil lære seg nye stykker eller skal spille en konsert. Og akkurat som du sikkert synes det av og til kan være kjedelig å øve, sånn kan det være kjedelig for Sara og Natalie også – selv om de er både voksne og blant de beste på sine instrumenter. Men det som gjør at man likevel fortsetter å øve, er at det jo er så deilig når man endelig får det til! Det synes både Sara og Natalie. Og det synes sikkert du og når du får til det vanskelige trikset på fotballen, det kinkige nivået i dataspillet eller den utfordrende overgangen i musikkstykket.

Bruk konserten

Bruk konserten

Musikk, kompetansemål 5. til 7. årstrinn i Kunnskapsløftet

Lytte: Gi uttrykk for opplevelser i møte med verker av sentrale komponister fra kunstmusikken

Grunnleggende ferdigheter
Å kunne uttrykke seg muntlig i musikk innebærer å synge, komponere ved å eksperimentere med stemmen og delta i samspill og vokal framføring. I tillegg dreier det seg om å kunne sette ord på hva en hører og selv ønsker å uttrykke og å formidle egne musikkopplevelser og refleksjoner om musikk som fenomen.

TIPS:
- La elevene skrive en musikkanmeldelse
- La elevene skrive om hva de følte når de hørte enkelte av stykkene

TEMA: OM VIDUNDERBARN

Om du er begavet, har du en intellektuell eller kunstnerisk evne som er betydelig høyere enn gjennomsnittet. Er du et begavet barn, et såkalt vidunderbarn, er det gjerne sånn at hjernen din utvikles før resten av kroppen. Men – du kan og være forsinket i deler av utviklingen, og så plutselig skjer det masse. Et vanlig eksempel på akkurat dette er Albert Einstein, som ikke snakket før han var tre år gammel, men som senere hadde veldig mange andre egenskaper som veiet opp for denne tidlige forsinkelsen.

Et vidunderbarn er et barn som har helt spesielle evner. Barnet kan for eksempel være ekstremt musikalsk, ha veldig høy IQ, være uvanlig begavet i for eksempel matematikk eller naturvitenskap, ha en helt spesiell høy språklig intelligens eller ha store kunstneriske eller sportslige talenter. Er du et vidunderbarn, er det gjerne sånn at du før du har fylt elleve år, altså før puberteten, har evner på ekspertnivå eller forstår og kan et fagfelt som vanligvis bare voksne behersker. Innen sport og idrett regnes vanligvis aldersspekteret for vidunderbarn å være mellom 15 og 20 år.

Den østerrikske komponisten Wolfgang Amadeus Moxart (1756-1791) regnes som en av tidenes mest berømte vidunderbarn. Han begynte å komponere fem år gammel og skrev sin første symfoni som åtteåring.

Norske vidunderbarn er sjakkspilleren Magnus Carlsen, pianisten Wolfgang Plagge og forfatteren Johan Borgen som skrev noveller allerede som fireåring.

Fotballspilleren Stig Inge Bjørnebye var ikke god nok til å bli tatt ut på A-laget for juniorer da han i oppveksten spilte fotball for Elverum IL. Senere ble han proffspiller på blant annet Liverpool og spilte 75 kamper for det norske fotballandslaget.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Østfold kulturutvikling
  • Kunstnere/grupper: Duo Sara og Natalie
  • Produsent: Hallgeir Frydenlund
  • Idé/opplegg: Produsent / konsertdramaturgi Hallgeir Frydenlund i samarbeid med musikerne

Om kunstner / utøver / gruppe

Sara Chen og Natalie Gourman spiller mot hverandre i skolekonsertprosjektet Duo Sara og Natalie, der de samtaler uten ord. De snakker ved hjelp av instrumentene sine - fiolin og piano. I musikken forteller de hverandre om å være trist, glad, lykkelig og om vennskap. Sara og Natalie er åpne, lyttende og nysgjerrige. Og spiller sine klassiske instrument med dansende bevegelser.

Velkommen til konsert med Duo Sara og Natalie, to av Nordens største talenter!


Medvirkende

  • Duo Sara og Natalie
  • Sara Chen (fiolin)
  • Natalie Gourman (piano)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Venner
Foto: privat
publikumsplassering
Foto: Rikskonsertene

Video/Lyd

Publikumskommentarer:

1

Jeg synes at den var morsom og spennende. Den var bra. Dere er flinke til å rope. sangen var bra.
Skrevet av Sverre (Trara, 6a) - 15.9.2015 9:29

2

Vi synes at showet var veldig morsomt og fint å se på.
Skrevet av Ada og Martin (Trara skole, 6a) - 15.9.2015 9:29

3

VI syntes forestillingen deres var intresant,, spennende, morsom og ikke mins underholdende. Dere var kjempe flinke til å spille piano og violin.
Skrevet av Astrid og Hibak (Trara kole, 6a) - 15.9.2015 9:29

4

Jeg synes at musikken deres er veldig bra. Det var veldig hyggelig at dere kom til Trara skole. Jeg håper dere kommer tilbake. Hilsen Jaweria.
Skrevet av jaweria (trara skole, 6a) - 15.9.2015 9:32

5

Sangen er morsom og spennene. dere er gode til å skrike. jeg gir Sara og Natalie en 6+ dere hadde bra rytme i sangen
Skrevet av Imre (trara, 6a) - 15.9.2015 9:32

6

jeg syntes forestillingen deres var bra og veldig humoristisk og fint å se på dere var veldig pene. hilsen Mystiskk persjon.
Skrevet av mystisk persjon (trara, 6a) - 15.9.2015 9:32

7

Det var bra musikk,
Skrevet av Rohat,Rawaz og Samuel (trara skole, 6a) - 15.9.2015 9:32

8

jeg syns de hva kjembe gode og det hva kjembe kult å se på
Skrevet av abdirisak (trara skole, 6a) - 15.9.2015 9:33

9

Hei jeg heter Hashim fra traraskole jeg har sett dere spile og jeg synes det hvar veldig fint. Jeg synes dere hadde finn puls og rytme. Jeg likte at det var lit rart. Takk for en finn opplevelse. HILSEN HASHIM
Skrevet av Hashim # cool (trara skole, 6a) - 15.9.2015 9:33

10

Vi synes showet deres var utrolig morsomt og spennende å se på. Dere var flinke som hadde masse kreative vendinger og vi tror både små og store likte deres fantastiske showet deres. Vi håper dere kan komme tilbake til skolen vår å opptre en gang til. Hjertelig hilsen Vesla og Tiril.
Skrevet av tiril og vesla (trara skole, 6a) - 15.9.2015 9:33

11

Vi synes at det var et fint og interessant show. Vi synes at dere fikk en fin lyd ut av instrumentene deres. Hun som spilte fiolin fløy over fiolinen og hun som spilte piano hoppet på tangentene.
Skrevet av Emil Hjortaas Vetle Imrik (Trara skole, 6A) - 15.9.2015 9:33

12

DERE ER SUPER FLINKE TIL Å SPILLE MUSIK.
Skrevet av NICOLAY OG PROMICE (TRARA SKOLE, 6A) - 15.9.2015 9:34

13

morsomt
Skrevet av william (trara skole, 6c) - 15.9.2015 10:38

14

vi synes at det var en fin opplevelse og dere var veldig gode til å dramatisere det dere spilte. Dere samarbeidet veldig bra!
Skrevet av Vemund og Dennis (Trara skole, 6c) - 15.9.2015 10:39

15

Jeg synes at dere var veldig fine og flinke. Håper at dere kan komme til oss igjen. Håper jeg kan bli like flink en dag. Plis! Dere har gjort musikk morsomt. Før så syntes jeg at det var kjedelig. Takk for at dere gjorde det morsomt. Tusen hjertelige takk!
Skrevet av mila (trara skole, 6c) - 15.9.2015 10:44

16

Vi syns at det var en strålende show fordi det var veldig morsomt med at dere sa morsomme ord som ikke var ekte ord og at dere var flink til å spille fiolin og piano. Hilsen Rasan og Jeremiah
Skrevet av Rasan og Jeremiah (Trara skole, 6C) - 15.9.2015 10:44

17

Dere er flinke til å spille og dere er kule vidunder barn. Dere var super dupre til å spille fiolin og piano!!:-) <3 <3<3<3<3<<3<3<3<3<3<<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3 <3<3<3<3<3<3<3<3<3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skrevet av Mia Patricia Seyfried og Alexandra Stuen (Trara Skole, 6C) - 15.9.2015 10:45

18

hei! dere er så utrolig flinke!! jeg synes dere er veldig pene og så utrolig morsomme og jeg håper dere kan komme igjen å vise oss noe morsomt hilsen Sara!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skrevet av sara (trara, 6c) - 15.9.2015 10:45

19

Vi synes at dere var utrolige flinke, dere fikk alle i gymsalen til å le. dere hadde fin rytme det var en fantastisk musikk.
Skrevet av ikran,butterfly (Trara skole, 6c) - 15.9.2015 10:45

20

Det var et veldig fint show. Dere var veldig flinke og dere samarbeidet bra.
Skrevet av Nafiso og Victoria (Trara skole, 6c) - 15.9.2015 10:45

21

Det var fantastisk, skulle ønske det var mer, men det var flere klasser som ventet. Det var morsomt og inspirerende, håper dere hadde en fin opplevelse på Trara og at dere følte dere velkommen. Dere fikk en nydelig lyd ut av instrumentene.
Skrevet av Mille (Trara, 6C) - 15.9.2015 10:49

22

Jeg syntes de var veldig fint, det var morsomt, og det var interessant. Jeg likte det veldig og hadde det veldig morsomt, og det tror jeg mange andre gjorde også. Dere var veldig flinke til og spille fiolin og piano. Hilsen: Cassandra. PS: plis kommenter tilbake.<3
Skrevet av Cassandra (Trara Skole, 6c) - 15.9.2015 10:50

23

Jeg syntes dere er veldig flinke til å spille piano og fiolin. Dere var morsomme og underholdene på konserten. Det var litt av et show. Dere gjorde fine bevegelser og deres musik hadde god rytme. Håper dere kommer tilbake.
Skrevet av Victor (Trara skole, 6c) - 15.9.2015 10:51

24

Jeg synes at showet deres var utrolig morsomt og at dere var veldig flinke til og dramatisere og spille fiolin og piano. Håper dere synes det var gøy, det synes i hvert fall jeg. Hjertelig hilsen Aminah.
Skrevet av Aminah (trara skole, 6c) - 15.9.2015 10:53

25

jeg syntes det var morsomt fordi dere skrek,dere var veldig flinke
Skrevet av Fredrik (trara, 6b) - 15.9.2015 12:43

26

Vi syntes musikken deres var veldig bra og morsom. Musikken deres var inspirerende. Håper dere kommer tilbake hilsen Shuaib og Mani (:
Skrevet av Shuaib og Mani (trara skole, 6B) - 15.9.2015 12:43

27

Vi synes dere var KJEMPEFLINKE! Håper dere fortsetter å være like flinke. Hilsen fra Ida, Emma og Kaja.
Skrevet av Ida, Emma og Kaja (Trara skole, 6B) - 15.9.2015 12:43

28

Det var et fint og kul show. Morsomt var det også.
Skrevet av Jonas (Trara skole, 6B) - 15.9.2015 12:44

29

Showet var veldig morsomt jeg synës dere var veldig flinke
Skrevet av herman (TRARA SKOLE, 6B) - 15.9.2015 12:46

30

det var dritt kult - -
Skrevet av derick (trara skole, 6b) - 15.9.2015 12:47

31

Jeg synes at dere var veldig fine og flinke. Håper at dere kan komme til oss igjen. Håper jeg kan bli like flink en dag. Plis! Dere har gjort musikk morsomt. Før så syntes jeg at det var kjedelig. Takk for at dere gjorde det morsomt. Tusen hjertelige takk!
Skrevet av ()JGHJHGHJHJKIOOIOO)()=)adrian og håkon (trara skole, 6b) - 15.9.2015 12:47

32

Vi syntes dere var SUPERFLINKE! håper dere kommer tilbake igjen:)
Skrevet av (Eirin og Laila) (trara skole, 6b) - 15.9.2015 12:47

33

dere hvar flinke til å spille piano og fiolin hilsen rehan RR9........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skrevet av rehan (trara skole, 6b) - 15.9.2015 12:48

34

Jeg og Nicolai syntes at det var veldig bra Og morsomt.Specielt når dere skremte oss XDhahahahahahahah.MVH Nicolai og Mumi(Muhamed) hoper dere kommer tilbake B-) LOLOLOLLOLLOLOLOLOLOOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skrevet av 420MLG_xXMuhamed_NicolaiXx_MLG420 (TrArA SkOlE, 6B^_^-.-) - 15.9.2015 12:48

35

Hei Sara og Natalie. Jeg synes at det var morsomt og spennende. Først trodde jeg at dere var engelske men jeg tok feil. Hjertelig hilsen selma.
Skrevet av selma (trara, 6b) - 15.9.2015 12:49

36

Jeg synes at showet deres var KULT,MORSOM og BRA! Dere er god til å spille piano og fiolin. Håper at dere kommer i igjen.
Skrevet av elma (trara skole, 6b) - 15.9.2015 12:49

37

jeg syntes showet deres var fantastisk håper dere gjør det på nytt. jeg syntes også det var morsomt kult nytt å videre
Skrevet av hadil (trara skole, 6b) - 15.9.2015 12:51

38

Det var litt rar og uvant musikk, men det var fine melodier. Det var kult at de skremte oss.
Skrevet av Felles tilbakemelding (Trara skole, 7 B/C) - 16.9.2015 9:33

39

De var flinke til å spille på instrumentene sine. Det var en morsom konsert. Vi håper de kommer tilbake!
Skrevet av Felles tilbakemelding fra 7 A/C (Trara skole, 7 A/C) - 16.9.2015 10:49
Navn:
Skole:
Klasse:
Kommentar:
Musikk / Klassisk musikk, samtid
Trinn: 1 - 7
Praktisk informasjon
Programlengde
40
Maks publikumsantall
150
Arena / rom
Gymsal
Bærehjelp
ingen
Oppriggingstid
35 min.
Nedriggingstid
30 min.
Merknad
Utøverne spiller med elevene plassert mot hverandre på to sider, se bilde nederst på siden.Om skolen har stemt piano så er det ønskelig.
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Østfold kulturutvikling
Produsent:
Hallgeir Frydenlund
Medvirkende
  • Sara Chen (fiolin)
  • Natalie Gourman (piano)