Tilbake
James Moore Østfold kulturutvikling

Bel Horizon på kvelden Kykkelsrud i Askim (Bistaki)

Bel Horizon av G. Bistaki (FR) – Spektakulær vandreforestilling på Kykkelsrud Kraftverk. Velkommen til en storslagen og spektakulær opplevelse på ærverdige Kykkelsrud Kraftverk.

Bel Horizon av G.Bistaki er en unik og uforutsigbar vandreforestilling som finner sted i den opprinnelige turbinhallen i Askim, samt i det omkringliggende landskapet. Det franske, internasjonalt anerkjente teaterkompaniet G.Bistaki står bak, i samarbeid med Østfold kulturutvikling Scenekunst og 30 lokale frivillige. Med sitt sterke visuelle uttrykk, surrealisme og humor har kompaniet begeistret publikum over hele verden.

I Bel Horizon er lokalbefolkningen en sentral del av kunstverket. Derfor vil innbyggere i Askim (og omegn) medvirke både i utforming av innholdet, og deretter spille i forestillingen sammen med G.Bistaki.

Finn ut hvordan du kan melde deg som frivillig til Bel Horizon av G.Bistaki >>

Som ved en konsertopplevelse drar G. Bistaki deg inn i et univers der du må gi slipp på logikken, og isteden åpne opp for følelser og sanser. Kompaniet utforsker i forestillingen Bel Horizon hva det er som karakteriserer et folk, gjennom tradisjoner og kultur, for så å transformere det på en forsiktig og leken måte. «Transformasjon» er et gjennomgående tema både når det gjelder innholdet i vandreforestillingen, og den kunstneriske bearbeidelsen av stedet til en altomsluttende installasjon.

Forestillingen produseres som en del av det europeiske samarbeidet IN SITU European Platform for Artistic Creation in Public Space, som støttes av EU-programmet Kreativt Europa. Østfold kulturutvikling Scenekunst er eneste norske medlem av dette europeiske nettverket.

Tidligere har G.Bistaki vist forestillingene Cooperatzia (The Trail) i 2014, og The Baïna Trampa Fritz Fallen i 2015 på Verket Moss (tidligere Peterson papirfabrikk). Denne gangen er Askim åstedet for eksperimentering.

Bistaki is an experience. It is a world in itself. An outdoor spectacle of an unprecedented standard. - COBRA.BE (BELGIA)


Alle som skal se forestillingen Bel Horizon på Kykkelsrud får besøk av kunstner Venke Marie Sortland og en tidligere ansatt på Kraftverket. Disse kommer til skolen i forkant av forestillingen. De vil fortelle om kraftverkets posisjon i Askim og om hvordan Bel Horizon og annen stedspesifikk kunst ønsker å utfordre våre oppfatninger om nærområdene vi omgir oss med hele tiden. Se her for turnéplan.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Østfold kulturutvikling
  • Kunstnere/grupper: Bistaki
  • I samarbeid med: Østfold kulturutvikling, avdeling scenekunst

Publikumskommentarer