Tilbake
Nuten Film AS
Nuten Film AS
Nuten Film AS
Nuten Film AS

Forteljingar om mot

Pennen er mektigere enn sverdet, sies det. I møtet med de fire menneskene som lar seg portrettere i dokumentarfilmen Forteljingar om mot er det fristende å si seg enig. Mansur Rajih fra Jemen, Asieh Amini fra Iran, Philo Ikonya fra Kenya og Musa Mutaev fra Tsjetsjenia har alle det til felles at de er forfattere eller poeter, og at de har måttet flykte til Norge på grunn av sitt arbeid. Hva var det som gjorde disse menneskene til en trussel mot makten, og hvordan blir noe så viktig at man velger å sette livet sitt i fare?

Via arkivfoto, animasjon og opptak fra de skrivende aktivistenes nye hjemland, vever dokumentaren et bilde av det motet som skal til for å heve stemmen i møte med sosiale og politiske problemer. Iblant er dette bildet absurd – som når iranske Amini er invitert til å lese dikt på en mottakelse om ytringsfrihet i regi av det franske utenriksdepartementet, men blir pålagt sensur av arrangørene. Desto viktigere er det at disse historiene blir fortalt og hørt. I så måte erForteljingar om mot en uvurderlig dokumentar om yttringsfrihet og menneskerettigheter, om det å gå mot strømmen og skrive seg en ny og forhåpentligvis bedre virkelighet.

Elevene møter regisør Kari Klyve-Skaug som introduserer sin film. I etterkant av filmen får elevene et nært møte en av de medvirkende i filmen, forfatter og poet Asieh Amini. Formidlingsøkten avsluttes med en felles samtale hvor elevene bla. får muligheten til å stille spørsmål. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Østfold kulturutvikling
  • Kunstnere/grupper: Kari Klyve Skaug / Nuten Film
  • Idé/opplegg: Kari Klyve-Skaug

Om kunstner / utøver / gruppe

NUTEN Film AS er et produksjonsselskap som søker å arbeide med produksjoner der det kunstneriske uttrykket står i fokus, både fortellermessig og visuelt.

Produksjonsselskapet består av: 

Kari Klyve-Skaug, regissør, fotograf og klipper.

Odveig Gulbrandsen Klyve, regissør og manusforfatter

Audun Skaug, daglig leder og produsent

Publikumskommentarer