Tilbake
Simon Stranger
Simon Stranger

Simon Stranger - Leksikon om lys og mørke

”Hva fikk den beskjedne skomakersønnen Henry Rinnan til å bli en av norgeshistoriens mest forhatte skikkelser? Og hvorfor skulle en jødisk familie velge å flytte inn i hovedkvarteret til Rinnan etter krigen, i huset som ble stående som selve symbolet på ondskap?

Da forfatter Simon Stranger får vite at hans kones familie har bodd i huset der Rinnanbanden holdt til, det beryktede Bandeklosteret, begynner han å grave frem historien til Komissar-familien, både de som overlevde, og de som ble drept. Arbeidet stiller ham overfor menneskeheten på sitt mørkeste, og romanens nedslag i livet til Henry Rinnan viser hvilke konsekvenser ydmykelser, utenforskap og sinne kan få. Samtidig vokser en annen fortelling frem, om overlevelse, samhold og hvordan leve videre.

I denne storslåtte, ambisiøse  og kritikkerroste romanen som mottok Bokhandler prisen 2018, setter Simon Stranger sammen brikker som spenner over et århundre og berører de vakreste og vondeste sidene ved menneskelivet.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Østfold kulturutvikling
  • Kunstnere/grupper: Simon Stranger
  • Idé/opplegg: Simon Stranger

Om kunstner / utøver / gruppe

Simon Stranger (f. 1976)

Jeg er født og oppvokst på Lilleaker i Oslo, og bor for tiden på Bjerke i Oslo med kone og to barn. Har studert filosofi og religionshistorie, i tillegg til et år på forfatterstudiet i Bø. Jeg har skrevet ti bøker, og blir oversatt til: svensk, dansk, tysk, fransk, nederlandsk, spansk, arabisk, koreansk, japansk, kurdisk m. fl.Publikumskommentarer

En gripende historie fra en ydmyk og engasjert forfatter. Jeg opplevde det som at elevene ble grepet av Simon Strangers formidling av denne historien. Tusen takk!Publisert av: Line Iren Øraas (klasse - Glemmen vgs) – 5.2.2020 10:27